Vanliga frågor

Fyrverkerier och smällare

Det finns många husdjur i Fryksås som är känsliga för smällar och fyrverkerier. Samtidigt är fyrverkerier ett festligt och traditionellt inslag vid nyårsfirandet.

Fäbodlaget har fattat beslut att rekommendera medlemmar, familjer och gäster att endast avfyra fyrverkerier på nyårsafton mellan kl 20.00 och 01.00. Under årets övriga timmar vill vi att alla avstår från knallskott, fyrverkerier och liknande.

 

Hur fungerar sophanteringen?

Soprummet är avsett för boende i Fryksås sköts av kommunens avfallsbolag Nodava. Kod till dörren skickas ut till alla fastighetsägare från Nodava.

Behållarna är avsedda för den avfallsfraktion som står på skylten ovanför respektive behållare. Observera att andra typer av avfall som t ex el-skrot, julgranar och farliga kemikalier inte får lämnas i soprummet utan måste tas med till annan avfalls- eller återvinningsstation.

Om det är överfullt i behållarna är det lämpligt att försöka lämna soporna på annan kommunal avfallsstation, närmast är Grönklitt. Ett annat alternativ är att avvakta någon dag till behållarna tömts.

Vem ska jag meddela om ägarförändringar?

Anmäl alla ägarförändringar till Fäbodlaget, info@fryksasfabodlag.se