Aktuellt

Stigar och Källor

Styrelsen har beslutat att anordna den traditionella stigar och källor i slutet på augusti. Då vi har inväntat rådande läge kring pandemin så kommer inbjudan med något kort varsel men vi hoppas att vi kan samlas alla som har möjlighet.

Vi träffas lördagen den 28/8 för att se över våra stigar, källor och göra snyggt kring våra vägar. Finns även ett önskemål om att vi ska göra en mindre reparation/justering av bryggan i Björntjärn.

Vi träffas kl 10.00 på övre parkeringen och det är bra om alla som har tar med röjsåg, bensin finns. Vi bjuder på grillad hamburgare till lunch.

För att vi ska veta hur många som har möjlighet att delta så vill vi gärna att ni anmäler er via mejl senaste den 22/8.

Välkomna!

/Styrelsen

Årsmöte

Ett år går fort och snart är det dags för årsmöte igen. Styrelsen vill hälsa alla medlemmar välkomna på årsmöte på påskdagen den 4 april kl 15.00 digitalt via Teams.

Kallelse till mötet har skickats ut via mejl och möteslänken till Teams kommer skickas i god tid före mötet.

Har ni frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss i styrelsen.

 

 

Inställda evenemang

På grund av det rådande läget kring Coronapandemin så är alla våra aktivitetsdagar (Röjardagen, Midsommarfirandet, Stigar och Källor) inställda. Om pandemiläget skulle förändras så återkommer styrelsen om det finns möjlighet att genomföra någon av våra aktiviteter.

Eftersom årets Röjardag inte genomförs så vill styrelsen uppmanar alla medlemmar att när snön smält bort ta fram spade, kratta och skottkärra och ta hand om sand och grus efter vinterns plogningar. Det uppsamlade gruset kan användas till att laga hål i vägarna.

Tack för er hjälp med att hålla snyggt i fäboden!

 

 

Årsmöte

Årsmötet gick av stapeln den 12/4 kl 12.00. Det genomfördes på distans med Microsoft Teams. 36 personer var uppkopplade och vi vet att bakom ett flertal av anslutningarna fanns fler än en person.

Protokollet kommer att anslås här på hemsidan så snart det justerats.

Har du frågar rörande detta är du alltid välkommen att kontakta någon av oss i styrelsen. Kontaktuppgifter finns här

Information från valberedningen

Nu har valberedningen påbörjat arbetet med att rekrytera nya ledamöter till Fäbodlagets styrelse inför nästa mandatperiod. Finns intresse för ett eventuellt styrelsedeltagande så är ni varmt välkomna att kontakta någon av oss i valberedningen.

Alla tipsa och förslag är varmt välkomna!

Valberedningen

gm Annika Mårten

 

Annika Mårten 073-0437745 martenannika@hotmail.com

Henrik Sellman 070-5635300 henrik.sellmann@gmail.com

Ulrika Agerman 073-4216220 ulrika.agerman@outlook.com

Nodava gräver och förbättrar igen

Nodava kommer att fortsätta arbetena med att öka kapacitet och tillförlitlighet i VA-nätet i Fryksås.

Avsikten är att påbörja grävarbetena i vecka 43. Vilka områden som berörs framgår av kartan. Arbetet börjar med område mellan p2 och p3, därefter p3 till p4, sedan p1 till p2 och slutligen p4 till p5 – om inte vintern hunnit före.

Det kommer vara begränsad framkomlighet på vägen från Fjösbokka (Övre vändplan) och söderut. Trafik som inte kommer fram vanliga vägen hänvisas till den lila vägen på kartan. Denna väg kommer att grusas för att förbättra framkomligheten.

Fastighetsägarna som är direkt berörda har informerats av Nodava.
Frågor om projektet besvaras av Nodava, Krister Engström 0250-552750 eller Johan Nääs 0250-552751.

Karta Högupplöst

Stigar och Källor 24/8

Det närmar sig årets andra inbokade arbetsdag i Fryksås ”Stigar och Källor”. Vi samlas lördagen den 24/8 kl 10.00 på Fjösbokka.

Vi är tacksamma om ni som har möjlighet tar med er röjsåg/trimmer och krattor så att vi kan göra snyggt runt våra vägar och källor. Fäbodlaget köper in bensin.

Till lunch bjuder Fäbodlaget på grillade hamburgare. Framåt kvällen går vi tillsammans till Björntjärn och grillar. Var och tar med sig vad den vill grilla.

Väl mött till en trevlig dag i Fryksås!

/Styrelsen