Aktuellt

Årsmöte

Årsmötet den 12/4 kl 12.00 kommer pga rådande Corona-situation att genomföras via länk över telefon eller Teams. Digital mötesinbjudan och information hur du som medlem går tillväga för att delta i mötet kommer att skickas ut via mejl.

Styrelsen kommer även att skicka ut allt material inför mötet via mejl.

Har du frågar rörande detta är du alltid välkommen att kontakta någon av oss i styrelsen. Kontaktuppgifter finns här

Mer info här

Information från valberedningen

Nu har valberedningen påbörjat arbetet med att rekrytera nya ledamöter till Fäbodlagets styrelse inför nästa mandatperiod. Finns intresse för ett eventuellt styrelsedeltagande så är ni varmt välkomna att kontakta någon av oss i valberedningen.

Alla tipsa och förslag är varmt välkomna!

Valberedningen

gm Annika Mårten

 

Annika Mårten 073-0437745 martenannika@hotmail.com

Henrik Sellman 070-5635300 henrik.sellmann@gmail.com

Ulrika Agerman 073-4216220 ulrika.agerman@outlook.com

Nodava gräver och förbättrar igen

Nodava kommer att fortsätta arbetena med att öka kapacitet och tillförlitlighet i VA-nätet i Fryksås.

Avsikten är att påbörja grävarbetena i vecka 43. Vilka områden som berörs framgår av kartan. Arbetet börjar med område mellan p2 och p3, därefter p3 till p4, sedan p1 till p2 och slutligen p4 till p5 – om inte vintern hunnit före.

Det kommer vara begränsad framkomlighet på vägen från Fjösbokka (Övre vändplan) och söderut. Trafik som inte kommer fram vanliga vägen hänvisas till den lila vägen på kartan. Denna väg kommer att grusas för att förbättra framkomligheten.

Fastighetsägarna som är direkt berörda har informerats av Nodava.
Frågor om projektet besvaras av Nodava, Krister Engström 0250-552750 eller Johan Nääs 0250-552751.

Karta Högupplöst

Stigar och Källor 24/8

Det närmar sig årets andra inbokade arbetsdag i Fryksås ”Stigar och Källor”. Vi samlas lördagen den 24/8 kl 10.00 på Fjösbokka.

Vi är tacksamma om ni som har möjlighet tar med er röjsåg/trimmer och krattor så att vi kan göra snyggt runt våra vägar och källor. Fäbodlaget köper in bensin.

Till lunch bjuder Fäbodlaget på grillade hamburgare. Framåt kvällen går vi tillsammans till Björntjärn och grillar. Var och tar med sig vad den vill grilla.

Väl mött till en trevlig dag i Fryksås!

/Styrelsen

Midsommar 2019

 

 

Välkommen att fira midsommar den 21 juni i Fryksås!

Vi samlas kl 14 för att plocka blommor, binda rankor, kransar och klä stången. Med gemensamma krafter reser vi sedan stången och avslutar med sång och dans. Ta gärna med något instrument om du har och glöm inte folkdräkten!

 

 

 

Välkomna!

Välkommen på Röjardag den 25 maj

Lördagen den 25 maj är det dags för årets Röjardag i Fryksås. Vi startar dagen med samling och arbetsfördelning kl 9 på ”Fjösbokka”. Under förmiddagen blir det röjning och arbete runt om på vallen. Medtag gärna redskap ex kratta och skyfflar då en hel del grus efter vinter ska tas om hand. För er som har är det även bra att ta med röjsågar (vi står för bränsle).

Lunch serveras på Smidgården till en kostnad av 55kr/person.

På kvällen serveras middag på hotellet till en kostnad av 275kr/person ex dryck.

Anmälan till lunch och middag sker till info@fryksasfabodlag.se senast lördagen den 18 maj.

Välkomna till en trevlig dag i Fryksås!

Styrelsen

Kallelse till årsmöte 21/4 kl 15

Kallelse till årsmöte i Fryksås Fäbodlag Intresseförening och Fryksås Samfällighetsförening.

Vi hälsar er varmt välkomna till årsmöte för verksamhetsåret 2018 påskdagen den 21 april 2019 kl 15.00 i Rovdjurscentrum, Grönklitt.

 Om Du har någon fråga/motion som Du vill att årsmötet ska behandla, ska den lämnas skriftligt till styrelsen under adress Fryksås Fäbodlag, c/o Åke Strandberg, Strandpromenaden 81, 131 50 Saltsjö-Duvnäs, eller via mail till info@fryksasfabodlag.se.

OBS! vi vill ha Din fråga/motion senast 7 april.

 

Styrelsen för Fryksås Fäbodlag Intresseförening och Fryksås Samfällighetsförening

Fryksås den 19 mars 2019

/STYRELSEN

 

Nodava uppgraderar VA-nätet

Nodava är nu i full gång med grävningar för att förbättra kapaciteten i VA-nätet i fäboden. Man drar ny ledning för dricksvatten från spåret mot Grönklitt, över lindorna till Fjösbocka (Övre vändplan). Senare kommer man byta avloppsrör under vändplan och ändra dragningen. Det kan bli kortare vattenavstängningar för vissa fastigheter. Berörda fastighetsägare kommer i så fall kontaktas av Nodava.

Rapport från Stigar och Källor 2018-08-25

Trots den kyliga morgonen samlades drygt 40 arbetssugna fryksåsbor på Fjösbokka. Ungefär ett dussin röjsågar, ett par fyrhjulingar, ett tjugotal krattor och en hjullastare arbetade intensivt i två timmar. Huvuduppgifterna för dagen var att rensa gräs och sly från vägkanter, diken och källor samt att fälla och preparera en gran till en ny majstång.

Efter förmiddagspasset bjöds på hamburgarlunch i familjen Grunds trädgård och därefter gjordes några kompletterande röjningsinsatser.

Senare på eftermiddagen gick ett gäng till Rädsjön för att fiska regnbåge. Det nappade fint och det blev mycket bra utdelning på fiskekorten. Dagen avslutades med en jättefin kväll med grillning i och utanför Rädsjöstugan.

Stort tack alla som medverkade.

Fina fisken!